Matkalla onneen
Näyttely

16.-18.6.2017

Avajaiset perjaintaina 16.6. klo 17 alkaen. Live-musiikkia: Wojaz ja Murheen Mies

Avoinna la-su 17.-18.6.2017  klo 11-16

Hollantilainen kuraattori Jeroen van Paassen vieraili Suomessa ensimmäisen kerran 2011 ja ihastui maan luontoon ja kulttuuriin. Myöhemmin hän on käynyt Suomessa monta kertaa. Maan 100 vuoden itsenäisyyden kunniaksi Van Paassen kehitteli “Matkalla Onneen” näyttelysuunnitelman. Näyttelyn nimi perustuu Arto Paasilinnan romaaniin”Hurmaava joukkoitsemurha”.

Romaanin henkilöt matkaavat yksinäisyydestä kamppaillen kohti ystävyyttä ja onnea. Onko kirjailija Paasilinna oikeassa siinä, että ystävyys ja empatia tekevät onnelliseksi ? Mitä on onnellisuus ? Vastatakseen näihin kysymyksiin suomalaiset ja ulkomaiset taiteilijat matkustavat Suomessa, pystyttävät 2 näyttelyä ja myöhemmin Itsenäisyyspäivänä pitävät Hollannissa lopullisen näyttelyn matkakokemusten rikastuttamana.

Yhteensä 20 taiteilijaa ottaa osaa tähän projektiin. Tässä muutama heistä:

Australialainen Thomas C. Chung kutoi langasta 100 makeista, jotka hän lahjoittaa tapaamilleen henkilöille tämän projektin aikana. Hän dokumentoi valokuvin lahjoitukset ja ne ovat näyttelyssä nähtävillä.

Teppo Korte Ylivieskasta asuu nyt Hollannissa. Teoksessaan “On the road” hän esittää siirtymisvaihetta pois entisestä kodista ja juurtumista uuteen.

Suomalainen Pike Räsänen on mukana kolmella isolla hiilipiirroksella. “Kaksintaistelu” -diptyykissä hän on kuvitellut iso-isänsä Kansalaissodan aikana taistelemassa toisiaan vastaan. Kolmas työ “All my heroes” on omistettu maailmanrauhan puolestapuhujille ja väkivallattomille itsenäisyystaistelijoille.

Hollantilainen Grietje Bouman tuo nähtäväksi valokuvasarjan “Time heals”. Se näyttää hänen oman kehonsa tallentamat arvet ja haavat.

 

 

 

Matkalla Onneen on monipuolinen näyttely, joka osoittaa ihmisten pyrkimykset onnellisuuteen. Siitä kertoo myös Suomen 100 vuotinen historia. Useissa kartoituksissa Suomi sijoittuu kärkeen koskien koulutusta,vaurautta, hyvinvointia ja onnellisuutta.

Nyt juhlistamme tätä matkaa aidon suomalaisen tradition mukaisesti : 50 ensimmäistä näyttelyvierasta saa ilmaisen ämpärin!

Osallistuvat taiteilijat :

Froso Papadimitrou (Kreikka) – Evelien de Jong (Hollanti) – Iris Poljan (Kroatia) –
Denise Frêchet (Ranska) – Maria Bitka (Puola) – Grietja Bouman (Hollanti) –
Thomas C. Chung (Australia) – Amir Zainorin (Malesia) – Tom Hughes (USA) –
A+B (Sveitsi/Hollanti) – Jaap Borgers (Hollanti) – ja Suomesta :
Ritva Larsson – Pike Räsänen – Charlotta K. – Jouni Vesanen – Sami Ala –
Riikka Theresa Innanen – Emma Nurminen – Teppo Korte

 

Näyttelyajat:
16. kesäkuuta –18. kesäkuuta 2017 Tehdas 108 Nokialla
21. kesäkuuta –2. heinäkuuta 2017 Akustiikka, Ylivieska
6. joulukuuta –18. joulukuuta 2017 Stadskantine, Alkmaar

info: Jeroen van Paassen, info@stichtingwhitecube.nl 0031 6 208 97 951

MUUT TAPAHTUMAT

Kunnon komedia

KUNNON KOMEDIA Syksyllä 2018 Etunäyttämö syöksysukeltaa suoraan huumorin aallokkoon ratkihauskassa KUNNON KOMEDIASSA! Poskettoman hauska ...
Lue lisää

Café Saari + avoimet ovet

Café Saari TEHDAS 108 Tiistaisin, torstaisin ja sunnuntaisin klo 14 – 18 Café Saari ...
Lue lisää

108 KLUBI

108 KLUBI Joka kuun toinen keskiviikko TEHDAS 108 esittää: 108 KLUBI - se vähän ...
Lue lisää

JouluTehdas 2018

JouluTehdas 2018 Sunnuntaina 25.11.2018 klo 14-18 JouluTehdas järjestetään perinteisesti marraskuun viimeisenä sunnuntaina 25.11.2018 klo ...
Lue lisää