Suutarista ja lestistä

 

Kuuntelin toissapäivänä Yleltä Hannu Väisäsen haastattelua. Mediakierros on päällä, uusi romaani on ilmestynyt ja näyttelyäkin pukkaa. Kävi ilmi, että Väisänen on aikoinaan lähtenyt asumaan Ranskaan koska siellä oli helpompaa olla yhtä aikaa sekä kuvataiteilija että kirjailija. Suomessa on oltava jompi kumpi.

Itseni lisäksi tiedän muitakin osuuskuntalaisia, joilla on unelma saada kokeilla kaikenlaista, hyppiä karsinasta toiseen. Läppäri, lapaluu, lapepuu. Kyse ei ole hedonistisesta mielihalujen perässä poukkoilusta vaan siitä, että etsii tekemistä, josta saa virtaa. Sitä kautta syntyy toivoakseni myös hyvää jälkeä. Työn monipuolistaminen tekee hyvää mielelle ja bonuksena myös kropalle.
Yhteen ammattiin sidottu identiteetti on tästä vinkkelistä ahdas karsina. Elämässä pitää olla sekä-ettää, ei pelkkää joko-taita.

ps.
Turun Sanomissa ilmestyi helmikuun alussa hyvä kolumni. Terävää kommentointia taiteen ja taidekritiikin puolesta. Oma lukukokemukseni muodostui erityiseksi koska mobiililaitteeni ruutu paljasti kirjoittajan vasta sitten kun olin jo ehtinyt vaikuttua tekstistä: Anna Eriksson! Kohtasin omat ennakkoasenteeni. Iskelmälaulaja osaa kirjoittaa – touché!

MUUT TAPAHTUMAT

Café Saari

Café SaariTEHDAS 108 Sunnuntaisin, maanantaisin, tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 13 – 18. Café ...
Lue lisää

PopUp Estradi + peuhumaa

PopUp Estradi sunnuntaisin klo 15 – 16.30. 🏵️ HUOM! Lomailemme joulusta tammikuun loppuun. Seuraava ...
Lue lisää

108 KLUBI

108 KLUBI Joka kuun toinen keskiviikko TEHDAS 108 esittää:108 KLUBI - se vähän erilainen ...
Lue lisää