Titteli: vedensiirtelijä

 

Kaikessa rauhassa söin käristemakkaraa Tehtaan pihassa kevätauringossa, kun sisältä tehdashallista kuului huuto. Vettä kuulemma oli lattialla jo paksu kerros.
Takaisin hommiinhan siitä piti lähteä.
Heitin makkaranlopun huiviin ja sinappiin tahriintuneen vessapaperinpalan nuotioon, ja lampsin kumisaappaissani sisään halliin.

Evästaukoni aikana pesufirma Easy oli todellakin saanut aikaan sisätiloissa ison muutoksen.
Vain vähän aikaisemmin olin lakaissut lattialta kuivaakin kuivempaa hiekkapölyä ja katosta rapisseita maalinsuikaleita. Nyt, kun katto, seinät ja lattia oli pesty painepesureilla, ilma oli raikastunut “silmissä”. Eli nenissä. Oi sitä autuutta!
Pesun aikana halliin oli myöskin kertynyt vettä miltei nilkkoihin asti. Se piti nyt saada jotenkin pois sisätiloista.
Tartuin siis lastan varteen ja rupesin liikuttelemaan lammikoita. Tehtävänä oli yhteistyössä muiden vedensiirtelijöiden kanssa lakaista vettä kohti ulko-ovia ja niistä ulos.
Niin, Tehtaan pesuun osallistuessani sain tosiaankin uuden työnimikkeen: vedensiirtelijä (assisting water remover). Hieno titteli.
Eikä työkään hullumpaa ollut. Seuraavana päivänä ylävartalo tuntui mukavan treenatulta, pitkistä tauoista ja makkaransyönnistä huolimatta.

Minulle toimistotyöläiselle tällainen veden siirtely oli eksotiikkaa. Ah!
Joten sinä siellä! Jos tarvitset talkoisiisi tai työmaallesi taitavaa vedensiirtelijää, call me. Kokemusta siis on.

PS. Tehdassaaren osuuskuntalaisten unelmana on tila, jossa ihmiset voivat toteuttaa monia eri intohimojaan. Porukkamme on monialainen, mutta myös yksilöt ovat monipuolisia. Kun nikkaroi kahtena päivänä ja musisoi kolmantena, viikon loput työpäivät jaksaa naputtaa tietokonetta. Tällainen viikkorytmi antaa mahdollisuuden aika lailla kokonaiseen ihmisyyteen ja hyvään elämään. Aito vaihtoehto downshiftaukselle, vai mitä?

MUUT TAPAHTUMAT

Etunäyttämö esittää : Tapaus Afterdawn

Tapaus Afterdawn   Näytöspäivämäärät:Pe 23.10. klo 18:30La 24.10. klo 17:00Su 25.10. klo 17:00Ke 28.10. klo 18:30To ...
Lue lisää

HUG 2021

HUG 2021 4.6.2021 - 5.6.2021 https://www.facebook.com/events/435153373973472/ ♥♥ HUG - juhla elolle ja luovuudelle ♥♥HUG ...
Lue lisää

Café Saari

Café SaariTEHDAS 108 Café Saari on avoinna Ti, To, Su klo 14-18 Café Saaren valikoimissa ...
Lue lisää

PopUp Estradi + peuhumaa

PopUp Estradi sunnuntaisin klo 15 – 16.30. PopUp Estradi on ILMAINEN estradi, jonne toivomme ...
Lue lisää