Yhteisöllisyys. Nyt.

 

Yhteisöllisyyden lisääminen omassa elämässä ja yhteiskunnassa tuntuu minusta tällä hetkellä huipputärkeältä. Miksi? Listaan tässä yhdeksän syytä.

1. Yhteisöllisyys on ihmisen perustarve. Muinaisissa yhteiskunnissa yhteisöstä eristäminen tunnettiin jopa rankaisukeinona. Kun vahvistamme yhteisöllisyyttä, täytämme meissä kaikissa olevaa, ehkä unohtunutta perustarvetta.

2. Yhteisö kannattelee jäseniään ja luo turvallisuuden tunnetta.

3. Yhteisössä jokaisella on mahdollisuus tuntea, että hänestä on toisille iloa. Voi kokea itsensä hyödylliseksi ja toisaalta hoivatuksi.

4. Yhdessä toimiminen nostaa myös kielteisiä tunteita pintaan. Siksi yhteisö on ihmiselle loistava kasvumaasto. Yhteisön jäsenenä voi mm. oppia tunnistamaan, milloin saa yhteisöstä voimavaroja samassa suhteessa kuin antaa omaa energiaansa. Oppii pitämään puoliaan, luottamaan, ottamaan toiset huomioon.

5. Parhaat ideat syntyvät ja kehittyvät eri alojen ammattilaisten vuorovaikutuksessa. Yksin työskentelevän päässä väsyneet ajatushöytyvät vain ajelehtivat vasemman ja oikean aivopuoliskon väliä.

6. Yksin työskentelyssä ihanaa on vapaus – mutta loppujen lopuksi on aika rasittavaa, että aina kun haluaa nähdä ihmisen, täytyy erikseen järjestää tapaaminen.

7. Yhteiskunnassa on tällä hetkellä suuri tarve uudenlaisten yhteisöjen muodostamiseen. Keksimällä yhteisöllisiä tekemisen ja olemisen tapoja voidaan toivottavasti parantaa työhyvinvointia ja jopa ehkäistä syrjäytymistä. Mallit kehittyvät ja hioutuvat parhaiten käytännössä, ruohonjuuritasolla, Tehdassaaressa…

8. Kun saamme yhteisöllisyyden toimimaan Tehdassaaressa, voimme välittää yhteisöllisyyden henkeä ja sen tuomaa hyvää oloa paikkakuntalaisille ja kauempaakin matkaaville.

9. Loppujen lopuksi me kaikki olemme yhtä. Meidät yhdistävä voima on rakkaus. Yhteisöllisyyden kehittämisessä on kysymys siitä, että pikku hiljaa alamme taas muistaa tämän.

MUUT TAPAHTUMAT

Etunäyttämö esittää : Tapaus Afterdawn

Tapaus Afterdawn   Näytöspäivämäärät:Pe 23.10. klo 18:30La 24.10. klo 17:00Su 25.10. klo 17:00Ke 28.10. klo 18:30To ...
Lue lisää

HUG 2021

HUG 2021 4.6.2021 - 5.6.2021 https://www.facebook.com/events/435153373973472/ ♥♥ HUG - juhla elolle ja luovuudelle ♥♥HUG ...
Lue lisää

Café Saari

Café SaariTEHDAS 108 Café Saari on avoinna Ti, To, Su klo 14-18 Café Saaren valikoimissa ...
Lue lisää

PopUp Estradi + peuhumaa

PopUp Estradi sunnuntaisin klo 15 – 16.30. PopUp Estradi on ILMAINEN estradi, jonne toivomme ...
Lue lisää