Terveisiä Pietarista!

 

Kävin parin päivän matkalla Pietarissa. Eremitaasin lisäksi ehdin tutustua hieman uudempiin ja vielä tekeillä oleviin, kiinnostaviin taidepaikkoihin.

Kolmionmuotoinen saari, Uusi Hollanti on avattu yleisölle ja sitä ollaan parhaillaan muuntamassa valtavaksi taidekeskukseksi. Rakennukset ovat vielä tyhjillään, mutta saarella sijaitsee jo ainakin viehättävä terassiravintola, skeittiramppi, taidekirjakauppa, lasten leikkipaikka ja kaupunkiviljelyä.Tätä saarta ei olla kunnostamassa millään ihan pikkurahalla. Luin, että miljardööri ja taidekeräilijä Roman Abramovitš aikoo sijoittaa saareen reilut 300 miljoonaa euroa!

Toinen kiinnostava paikka oli nimeltään Loft Project Etagi. Entisen leipomon viisikerroksisissa tiloissa toimiva keskus pitää sisällään mm. nykytaiteeseen keskittyviä galleriatiloja, hostellin, toimitiloja ja viihtyisän kahvila-ravintolan sekä suojaisan kattoterassin, jota asuttavat myös värikkäät lintuveistokset. Yläkerran galleriassa oli esillä nykytaidetta Siperiasta. Näyttelyn teokset pulppusivat ideoita ja kantaaottavaa ironiaa. Erityismaininta myös paikan rappukäytäville, jotka oli jätetty lähes alkuperäiseen asuunsa!

Lisätietoa:
http://www.newhollandsp.ru/en/
http://www.loftprojectetagi.ru/en/about/

MUUT TAPAHTUMAT

Etunäyttämö esittää : Tapaus Afterdawn

Tapaus Afterdawn   Näytöspäivämäärät:Pe 23.10. klo 18:30La 24.10. klo 17:00Su 25.10. klo 17:00Ke 28.10. klo 18:30To ...
Lue lisää

HUG 2021

HUG 2021 4.6.2021 - 5.6.2021 https://www.facebook.com/events/435153373973472/ ♥♥ HUG - juhla elolle ja luovuudelle ♥♥HUG ...
Lue lisää

Café Saari

Café SaariTEHDAS 108 Café Saari on avoinna Ti, To, Su klo 14-18 Café Saaren valikoimissa ...
Lue lisää

PopUp Estradi + peuhumaa

PopUp Estradi sunnuntaisin klo 15 – 16.30. PopUp Estradi on ILMAINEN estradi, jonne toivomme ...
Lue lisää