Yhteisöllisyyden aakkosia

 

 

Meiltä on kysytty, millaisia ihmisiä varten Tehdas 108:n yhteisö on. Tässä jonkinmoisia vastauksia sinulle, joka mietit, sopisiko Tehdas 108:n kaltainen yhteisö sinulle:

A Yhteisöllisyydessä ihmiset ovat tärkeämpiä kuin asiat. Tämä voi olla haaste asiakeskeisyyteen tottuneelle.
B Yhteisöllisessä yrityksessä asiat on saatava hoidettua. Jokainen kantaa osansa yritystoimintaan kuuluvasta vastuusta. Vastuuta ei voi sälyttää muille, jollei siitä ole erikseen sovittu. Jos kaipaat yhteisöä vain hengailuun, yhteisöllinen yritys ei välttämättä ole sinun juttusi.
C Jotta pystytään toimimaan yhteisöllisesti, joustavuus on tärkeää. Oletko luonteeltasi joustava, tai haluatko kehittää joustavuutta itsessäsi?
D Joskus yhteisön etu voi olla ristiriidassa oman etusi kanssa. Ajatko aina omaa etuasi, vai pystytkö asettamaan yhteisön tai jonkun toisen jäsenen tarpeet edelle silloin, kun oma tarpeesi ei ole polttava tai aivan välttämätön?
E Yhteisöllisyys opettaa rajojen asettamista. Onko sinulla taipumus ottaa liikaa vastuuta tai sietää loputtomasti epämukavuutta? Yhteisössä rajasi tulevat vastaan ennemmin tai myöhemmin. Sinun tai kenenkään muunkaan ei tarvitse kannatella yhteisöä yksin.
F Jotta yhteisössä säilyisi hyvä henki, sen jäsenet ovat solidaarisia toisilleen ja yhteisölle. He eivät ainakaan tietoisesti tee ratkaisuja, jotka hankaloittavat toisten yhteisön jäsenten olemista. He hoitavat ne hommat, jotka he ovat luvanneet hoitaa.
G Hyvässä yhteisössä vastuu jaetaan. Jättäydytkö usein sivuun vastuuhommista? Ilmestytkö paikalle silloin, kun huvittaa? Oletko varma, että se on reilua muita kohtaan? Voisitko skarpata?
H Joskus ihmisillä on poikkeuksellisia elämäntilanteita. Noissa tilanteissa he eivät välttämättä pysty osallistumaan yhteisiin asioihin kuten muut. Silloin hyväksytään tilanne ja luotetaan siihen, että poikkeuksellinen elämäntilanne menee aikanaan ohi.
I Kaikkien ei tarvitse olla kiinnostuneita samoista asioista. Jokainen osallistuu omalla tavallaan.

J Yhteisössä ristiriitoja tulee, ja ne käsitellään. Jos jokin tuntuu ikävältä, siitä voi puhua, ja voi myös itkeä tai joskus jopa huutaa. Se kuuluu ihmisyyteen. Jos vahingossa loukkaa toista, pyytää aidosti anteeksi, kuten lastentarhassakin.
K Yhteisössä kaikki oppivat ajan kuluessa tuntemaan toisensa. Yhteisö on enemmän kuin verkosto. Oletko valmis olemaan tekemisissä toisten kanssa ihmisinä ja persoonina?
L Erilaisuuden kunnioittaminen on yhteisöllisyyden kulmakivi. Sinun ei tarvitse olla kaikkien yhteisön jäsenten paras kaveri; yhden kanssa on helpompi tulla toimeen kuin toisen. Kuitenkin kaikki on hyväksyttävä ihmisinä.
M Yhteisö voi säteillä hyvää henkeä ulkopuolelleen ja laajentua. Tärkeintä on pitää huolta “omasta pesästä”. Kun yhteisö voi sisäisesti hyvin, se luo hyvinvointia myös ympärilleen ja kannustaa kenties muitakin yhteisöllisyyteen.
N Yhteisön jäsenet osoittavat kiinnostusta yhteisön toiminnan kokonaisuuteen ja suuntaan. He pitävät itsensä kärryillä siitä, missä mennään.
O Sinun ideasi ovat kenties hyviä, mutta joskus jonkun toisen idea voi olla parempi kuin sinun. Pystytkö sovittamaan omat visiosi muiden näkemyksiin?
P Yhteisön jäsenenä olet valmis kiinnittämään jonkin verran huomiota siihen, miten esität asiasi. Suorapuheisuus voi olla hyve, mutta hyvään viestintään eivät kuulu hyökkääminen, puolustautuminen, syyttäminen, vaatiminen tai väheksyminen.
Q Yhdessä ollessaan ihmiset peilaavat toisiaan. Yhteisössä sinulla on niin monta peiliä kuin yhteisössä on jäseniä. Sinulla on mahdollisuus oppia itsestäsi noiden peilikuvien kautta.
R Kun teet rennosti parhaasi omana itsenäsi ja yhteisön jäsenenä, yhteisö palkitsee sinut tuella ja arvostuksella. Niin se vain menee.
S Kukaan ei ole täydellinen, mutta voimme oppia ja tehdä parhaamme.

MUUT TAPAHTUMAT

Satakasin Kekrijuhla 2020

Valoa, herkuttelua ja musiikkia pimeyden keskelle tuo ihmeellisen poikkitaiteellinen Satakasin Kekrijuhla 2020 TEHDAS 108 ...
Lue lisää

Etunäyttämö esittää : Tapaus Afterdawn

Tapaus Afterdawn   Näytöspäivämäärät:Pe 23.10. klo 18:30La 24.10. klo 17:00Su 25.10. klo 17:00Ke 28.10. klo 18:30To ...
Lue lisää

HUG 2021

HUG 2021 4.6.2021 - 5.6.2021 https://www.facebook.com/events/435153373973472/ ♥♥ HUG - juhla elolle ja luovuudelle ♥♥HUG ...
Lue lisää

Café Saari

Café SaariTEHDAS 108 Café Saari on avoinna Ti, To, Su klo 14-18 Café Saaren valikoimissa ...
Lue lisää