Kesätöissä Tehtaalla

 

Kesän aikana Tehtaalla on tapahtunut paljon! Piha on siistiytynyt, aitaa on maalattu, WC-tilat on kunnostettu, tuleva tanssi- ja -joogasalin pukuhuone hohtaa valkoisessa maalissaan, ikkunoista alkaa jo nähdä läpi ja paljon muutakin näkyvää muutosta on saatu aikaan. Koko kesän ajan Tehtaalla on häärännyt joukko nuoria työn touhussa.

Mistä nämä kaikki nuoret ovat Tehtaalle oikein ilmestyneet? Kysymys on Nokian kaupungin kesätyötoiminnasta.

Nokian kaupunki on järjestänyt kesän aikana työtoimintaa nuorille Tehdas 108:n kunnostuksen merkeissä. Nuoret ovat saaneet tutustua ohjaajiensa Villen ja Johannan johdolla uuden luovan keskuksen käynnistämiseen perusteista alkaen. Vaatii monenlaista paikkojen kunnostusta ja siistimistä, että vanha teollisuushalli muuttuu eläväksi ja siellä voidaan järjestää  toimintaa.
Nuorten kesätyöprojekti on ollut antoisa sekä Tehdas 108:lle, että nuorille itselleen. Vanhaa tehdasta kunnostaessa ja siistiessä oman työn jäljen todella näkee ja muotoutumassa oleva uusi luova keskus tekee työstä merkityksellistä. Nuorilla on ollut tilaisuus myös oppia uutta rakentamisesta ja puusepän työstä Tehtaalla työskentelevän puusepän, Denisin apuna.
Nuoret ovat tehneet töitä rennossa ilmapiirissä. Tehtaan kunnostuksessa jokaiselle osallistujalle on löytynyt jotain työtä. Toisista on ollut ihanaa saada aurinkoa pihatöiden kuumuudessa, toiset viihtyivät paremmin sisätiloissa, ainakin alkukesästä, kun Tehtaalla oli vielä viileää.
Perjantaisin nuorilla on nuotiopäivä Tehtaan pihalla. Paistetaan makkaraa, tai grillataan herkkuja bananista ja suklaasta. Siitä voi viikonloppu alkaa!

Nuorten kesätyötoiminta jatkuu Tehtaalla vielä elokuun loppuun saakka. Jatkostakin on jo puhuttu. Kiitos nuoret ja heidän ohjaajansa sekä Nokian kaupunki!

MUUT TAPAHTUMAT

Etunäyttämö esittää : Tapaus Afterdawn

Tapaus Afterdawn   Näytöspäivämäärät:Pe 23.10. klo 18:30La 24.10. klo 17:00Su 25.10. klo 17:00Ke 28.10. klo 18:30To ...
Lue lisää

HUG 2021

HUG 2021 4.6.2021 - 5.6.2021 https://www.facebook.com/events/435153373973472/ ♥♥ HUG - juhla elolle ja luovuudelle ♥♥HUG ...
Lue lisää

Café Saari

Café SaariTEHDAS 108 Café Saari on avoinna Ti, To, Su klo 14-18 Café Saaren valikoimissa ...
Lue lisää

PopUp Estradi + peuhumaa

PopUp Estradi sunnuntaisin klo 15 – 16.30. PopUp Estradi on ILMAINEN estradi, jonne toivomme ...
Lue lisää