Backlight´14 Video Factory

19.9. – 3.10.2014

Video art exhibition in Tehdas 108! /

Videotaidenäyttely Tehdas 108:n tiloissa!

Artists/Taiteilijat:
Lauri Astala / Risto-Pekka Blom / Aline Helmcke / Jenni Hiltunen / Susanne Ludwig / Sirpa Päivinen

Curators/Kuraattorit:
Jarno Vesala ja Katri Mononen

19. September/Syyskuuta – 3. October/Lokakuuta 2014
Tehdas 108 – Tehdassaaren Luova Keskus, Souranderintie 2, Tehdassaari, Nokia
Puh./Tel. +358 (0)44 534 8651, +358 (0)44 508 4026

Näyttelyn järjestäjistä ja taiteilijoista riippumatomista syistä näyttelyn on suljettu 13. ja 14.9.2014. / The exhibition is closed on 13th and 14th September for the reasons not dependind on the organizers and the artists of the exhibition.

ke–pe klo 11–17, la–su klo 12–16
ilmainen / free admission
Co-Operation/Yhteistyössä: Tehdassaaren Tuki ry, Backlight Photo Festival

Kuva: Jenni Hiltunen

Backlight – Tehdas 108

Vuoden 2014 Backlight esittelee ensimmäistä kertaa Nokian historiallisen Tehdassaaren uuden mediataiteen näyttämönä. Kuvataiteilijat Katri Mononen ja Jarno Vesala ovat kuratoineet Bertel Strömmerin suunnittelemaan Nokia­yhtiön vanhaan konepajaan mediateosten kokonaisuuden kuudelta taiteilijalta. Näyttelyn teoksissa on eräänlaista avaruudellista leijuntaa. Sitä löytyy niin ääniraidoilta, visuaalisista ratkaisuista kuin ihmiskuvauksestakin. Ihminen on vieraantunut lajitoveristaan. Hän on hukannut pesäkolonsa. Tehdas 108:n akustiikka antaa teosten ääniraidoille oman karhean lisänsä. Vanhan salin hämärässä sähköinen kohina, toisteinen kilke tai pelkkä tuuli mikrofonissa toistuvat erityisellä tavalla.

Backlight – Tehdas 108 Culture Factory

In the year 2014, Backlight represents the historical Tehdassaari Factory Island for the first time as a stagefor media art. Inside of the robust walls of the former machine workshop of Nokia company, visual artists Katri Mononen and Jarno Vesala have curated a compilation of media art works by six different artists. The exhibition generates an impression of spaceous floating, a theme which recurs in the soundtracks visual appearances as well as portraits. Humans have become estranged to one another. They have lostthe way to their burrow. The unique acoustics of Tehdas 108 Culture Factory spice up the soundtracks ofthe artworks. In the gloom of the old machine hall electric noise, repetitive jingle or a mere wind in themicrophone find a unique echo.

MUUT TAPAHTUMAT

Café Saari

Café SaariTEHDAS 108 Sunnuntaisin, maanantaisin, tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 13 – 18. Café ...
Lue lisää

PopUp Estradi + peuhumaa

PopUp Estradi sunnuntaisin klo 15 – 16.30. 🏵️ HUOM! Lomailemme joulusta tammikuun loppuun. Seuraava ...
Lue lisää

108 KLUBI

108 KLUBI Joka kuun toinen keskiviikko TEHDAS 108 esittää:108 KLUBI - se vähän erilainen ...
Lue lisää