Kotona – yhteisötaide-

projekti 2014

 

 

Syksyllä 2014 Tehdas 108:ssa tanssittiin, väännettiin rautalangasta ja tehtiin taidetta matonkuteista Kotona-projektissa.

ESITYS

Miltä näyttää 11 eri-ikäisen esiintyjän yhdessä valmistettu koti, missä arki sekoittuu mielikuvitukseen?
Kotona -esityksessä pyykkäys, arkiset askareet, kodin etsintä ja löytyminen muotoutuIvat musiikin, tanssin ja runojen keinoin hauskaksi ja koskettavaksi esitykseksi. Koko perheelle sopiva esitys  valmistettiin yhteisötaideprojektin esitysryhmän voimin. Esityksen ohjauksesta vastasi Noora Nenonen ja sävellyksestä Pasi Sinivuori. Runot olivat Arja Pikkupeuran käsialaa. Esityksen kesto noin 30 min.

Esitykset 31.10.  – 2.11.2014.

NÄYTTELY

Käsityö-kuvataideryhmän valmistamassa näyttelyssä pääsi ihailemaan eri käsityötekniikoin toteutettuja persoonallisia koteja. Matonkuteet, vanhat kankaat, Maanmittauslaitoksen käytöstä poistetut kartat ja lukuisat muut materiaalit löysivät uuden elämän ryhmän valmistamissa koti-teemaisissa teoksissa. Käsityö-kuvataideryhmää ohjasivat artesaani Maria Kostamovaara ja kuvataiteilija Katri Mononen.

Näyttely oli avoinna 5.-16.11.2014.

Mitä Kotona -projekti teki Tehtaalla?

Kotona -yhteisötaideprojektissa halukkaiden oli mahdollisuus osallistua valitsemaansa työpajaan kahden kuukauden ajan ja tutustua taiteen tekemiseen eri menetelmin. Työpajat on toteutettu TEHDAS 108:n tiloissa, ja ne ovat olleet kaikille avoimia ja ilmaisia.

Nokian uutiset vieraili projektissa: www.nokianuutiset.fi/Ajankohta/1194933004489/artikkeli/kahdesta+puolikkaasta+kokonaiseksi.html

Esitystyöpaja

Esitysryhmässä on päässyt tutustumaan esityksen tekemiseen rennossa mutta tavoitteellisessa ilmapiirissä. Esitysryhmä valmistaa tällä hetkellä koti-teemaista esitystä, jossa työvälineinä ovat liike, ääni ja puhe.

Esitysryhmää ohjaa tanssija-koreografi Noora Nenonen ja esityksen musiikit säveltää Pasi Sinivuori. Esityksen runot ovat Arja Pikkupeuran käsialaa.

Käsityö-kuvataidetyöpaja

Käsityö-kuvataidetyöpajassa on työskennelty eri käsityötekniikoin ja työskentelyssä on hyödynnetty mm. kierrätysmateriaaleja, kuten ylijäämäkankaita, lankoja ja vanhoja karttoja. Ryhmäläiset ovat valmistamassa koti-teemaista, yhteistä tilataideteosta, joka toimii esitysryhmän esityksen lavastuksena. Tilataideteos jää myös Tehtaalle näyttelyyn.

Käsityö-kuvataideryhmää vetävät käsityöläinen Maria Kostamovaara ja kuvataiteilija Katri Mononen.

Työpajaryhmien kokoontuminen

* esitysryhmä maanantaisin klo 17.30 – 19
* käsityö-kuvataideryhmä keskiviikkoisin klo 18 – 20

Kotona -yhteisötaideprojektin toteuttavat yhteistyössä Tehdassaaren Osuuskunta ja Tehdassaaren Tuki ry. Projektin mahdollistavat tukijat ovat SKR:n Pirkanmaan rahasto, Pirkanmaan taidetoimikunta ja Nokian kaupunki. Suuri kiitos tukijoille!

MUUT TAPAHTUMAT

HUG 2021

HUG 2021 4.6.2021 - 5.6.2021 https://www.facebook.com/events/435153373973472/ ♥♥ HUG - juhla elolle ja luovuudelle ♥♥HUG ...
Lue lisää

Café Saari

Café SaariTEHDAS 108 Café Saari on avoinna Ti, To, Su klo 14-18 Café Saaren valikoimissa ...
Lue lisää

PopUp Estradi + peuhumaa

PopUp Estradi sunnuntaisin klo 15 – 16.30. PopUp Estradi on ILMAINEN estradi, jonne toivomme ...
Lue lisää

108 KLUBI

108 KLUBI Joka kuun toinen keskiviikko TEHDAS 108 esittää:108 KLUBI - se vähän erilainen ...
Lue lisää