Satakasi – mahdollisuuksien mekka

 

Joskus herään öisin miettimään, mikä minusta tulee isona. Ehkei meistä kukaan ole koskaan täysin valmis, mutta kun oikea suuntakin on hukassa, niin aika ajoin pelko tulevaisuudesta on erittäin läsnä. Vaikka minut ”tultiin kotoa hakemaan” tehtaalle työkokeiluun enkä vartavasten tänne itse hakeutunut, olen tyytyväinen täällä ollessani. En rehellisesti tiennyt, mikä minuta tehtaalla odottaisi. Olen kuitenkin positiivisesti yllättynyt, kuinka vapaasti ja oman halun pohjalta saan toimia. En koe olevani töissä, vaan tekemässä asioita yhteiseen hyvään.

Nautin ihmisistä ympärilläni, mutta samalla viihdyn työskennellessäni yksin. Ristiriitaista. Tähän astisen kokemukseni mukaan satakasissa olo ja elo on hyvin lähellä juuri sitä. Tämänkin kirjoittaminen on keskeytynyt monesti, sillä kirjoittaessani tarvitsen täyden rauhan. Välillä pieni maskottimme hyppää syliin halittavaksi ja se vähäinenkin tuntuma työnteosta katoaa alta aikayksikön.

On ollut äärimmäisen kiinnostavaa ja koukuttavaa astua käyttämättömiin saappaisiin. Kun tehtävät muokkaantuvat pääosin omien kiinnostuksen kohteisen mukaan, täytyy olla otettu siitä, että on päässyt tuomaan satakasiin oman kätensä jäljen. Toisinaan toki aiheuttaa pientä päänvaivaa ja luomisen tuskaa, kun kaikki täytyy aloittaa tyhjästä eikä selkeää toimintamallia ole. Pääosin olen kuitenkin vain innoissani tästä ainutlaatuisesta mahdollisuudesta ja kokemuksesta. Täälä saa olla oma itsensä ja täälä kaikki uudet ideat otetaan vastaan ihailtavalla lämmöllä.

Vaikka edelleen nousen joskus öisin miettimään sitä, mikä minusta isona tulee, olen tyytyväinen juuri nyt. En ikimaailmassa olisi voinut vielä keväällä kuvitellakaan, että tämän kesän jälkeen ansioluettelossani komeilee Tehdas108, saatika sitä, mitä kaikkea se pitäisi sisällään. Kun satakasiin tulin, mietin mielessäni, onko se uhka vai mahdollisuus. Ja nyt voin vastata itselleni sekä muille, että se todella on mahdollisuus.

Miia-Maria “Mimmu” Niskanen

MUUT TAPAHTUMAT

JÄÄHÄN MERKITTY

Jäähän MerkittyNäytöspäivämäärät: La 2.11.2019 klo 17.00 Ensi-ilta Su 3.11.2019 klo 17.00 To 7.11.2019 klo ...
Lue lisää

Yhteisöllinen lounas

TEHDAS 108 YHTEISÖLLINEN LOUNAS  Tiistaisin klo 13 – 14  108:n Yhteisöllinen Lounas! Kattaus JOKA TIISTAI klo 13.00! ...
Lue lisää

JouluTehdas 2019

JOULUTEHDAS2019 Sunnuntaina 24.11.klo 14-18 JouluTehdas jälleen perinteisesti marraskuun viimeisenä sunnuntaina 24.11.2018 klo 14-18!  Tehdassaaren ...
Lue lisää

Café Saari

Café SaariTEHDAS 108Tiistaisin, torstaisin ja sunnuntaisin klo 14 – 18.Avoinna myös teatterin esityksen aikana.Katso ...
Lue lisää