Tilaelämys

Tilaelämys voi pitää monipuolisesti sisällään kaikkea sitä, mistä tilaisuuteesi liittyen uneksit.

TEHDAS 108 on 108 -yhteisön ylläpitämä Luova Keskus Pirkanmaalla. Nokian keskusta-alueella, Tehdassaaressa, luonnonkauniissa ja historiallisessa tehdasmiljöössä. Industrial-henkiset ja uniikit tilat ovat sekä yhteisön olohuone, luovan toteuttamisen keskiö ja areena että ulosvuokrattava, moniaistillinen Tilaelämys, joka sopii erinomaisesti monenlaisiin juhlatilaisuuksiin, tapahtumiin, tuotantoihin tai näyttelyihin. Tilat muuntuvat yhteisön vallitsevan moodin mukaan, ja ne vuokrataan ulos senhetkisessä “taiteellisessa asussaan”.

 

Yleistä

TEHDAS 108:n vuokrattavia Tilaelämyksiä ovat Salonki, Galleria, Taivas ja Ateljee. Suurin sallittu henkilömäärä kiinteistössä on yhteensä 500 hlöä. Tilaan saa tuoda omat ruoat ja juomat. Kynttilöitä saa polttaa. Savukonetta saa käyttää. Vuokratussa tilassa ei ole muuta toimintaa tilaisuuden aikana, mutta esim. Salongissa mm. läpikulkua yläkerran työhuoneparvelle saattaa tapahtua. Myös muissa tiloissa saattaa olla aktiviteettia samaan aikaan riippuen tilaisuuden luonteesta ja ajankohdasta. Huom! Salonki on valmiiksi kalustettu. Jos sitä halutaan tyhjentää, suosittelemme vuokraamaan Gallerian varastoksi, sillä ylimääräistä varastotilaa ei ole. Taivaaseen ei saa viedä ruokia eikä juomia.

Keittiö

Keittiö sijaitsee kiinteästi Salongin yhteydessä. Vakiovarusteluun kuuluu kahvin- ja vedenkeitin, 4 kylmäkaappia juomille, 2 jääkaappia elintarvikkeille, iso kylmiö (sijainti lavan takana, huomioi astia kondensiovedelle!), lokeropakastin, 2 kpl sähköuuni ja -liesi, mikroaaltouuni sekä laitostiskikone. Erikseen sovitusti myös popcorn -kone, lämpö- ja kylmävitriinit sekä perkolaattori (40 kupin kahvinkeitin). Myös erilaisia kahvikuppeja, tasseja ja lautasia löytyy yhteensä noin 50 henkilölle. Huom! TEHDAS 108:n keittiö ei ole vielä viranomaisen hyväksymä elintarviketila. Keittiön siistiminen on käyttäjän (vuokralaisen) vastuulla.

Lämpötila

Yleislämpö (min. 14 C) pidetään päällä tehtaassa ympäri vuoden. Mukavuuslämpöä lisätään tarvittaessa öljyllä tai puhaltimilla tapahtuman ajaksi. Puhaltimet laitetaan päälle muutama tunti ennen tapahtumaa (pakkassäällä jo edellisenä päivänä), jotta lämpötila ehtii nousta. Puhaltimien päälle- ja poiskytkemisistä huolehtii TEHDAS 108 -vahtimestari, ellei erikseen muuta sovita. Sisälämpötila on suoraan verrannollinen ulkona vallitsevaan lämpötilaan, joten lisälämmityksen tarve määritellään tapahtumakohtaisesti yhdessä vuokralaisen ja vuokranantajan kanssa.

108 -vahtimestari

Vahtimestari mm. luovuttaa vuokralaiselle tilan ja avaimet sekä ohjeistaa käytännön asiat. Iltatilaisuudessa (yli klo 22) valvoo yksityisiin tiloihin ja työhuoneisiin kulkua sekä tarkastaa tilan juhlien jälkeen vastaanottaessaan avaimet. Vahtimestari on paikalla iltatilaisuudessa alkaen klo 22 tilaisuuden päättymiseen saakka (viim. klo 04.00). HUOM. Vahtimestari EI OLE järjestyksenvalvoja. Julkisissa tapahtumissa vahtimestari ohjeistaa järjestyksenvalvojat.

Luvat ja turvallisuus

Vuokralainen vastaa tilaisuuden toteuttamisesta ja järjestämisestä sekä sitä varten tarvittavista viranomaisten vaatimista luvista ja vakuutuksista. Mm. ilotulitteiden käytöstä ja muusta mahdollisesta tilaisuuden järjestämiseen liittyvästä on hyvä lukea ennakkoon Nokian kaupungin laatimat ohjeistukset (www.nokiankaupunki.fi). Vuokralainen vastaa myös tilaisuuden ja vieraiden turvallisuudesta. Vuokralaisen on huolehdittava ja valvottava, ettei melusta aiheudu haittaa. Suurin sallittu melutaso klo 02:00 jälkeen on 85 desibeliä.

Loppusiivous

Vuokraaja luovuttaa tilan siinä kunnossa, missä on sen vastaanottanut, ts. huolehtii tilan siivouksesta ja huonekalujen ym. paikalleen siirtämisestä. HUOM. Suosittelemme ottamaan huonekalujen paikoista valokuvat ennen siirtämistä!! Loppusiivous suoritetaan tuntiperusteisessa vuokrauksessa välittömästi tilaisuuden päättymisen jälkeen, ja viikonloppuvuokrauksessa su klo 08 – 12 välisenä aikana. Roskat laitetaan roskiin, wc:t siivotaan, lasinsirut yms. lakaistaan, läikkyneet ruoat ja juomat luututaan, pöytätasot pyyhitään, keittiössä tiskit tiskataan, tasot pyyhitään ja lattia luututaan. Pullot / tölkit (myös pantittomat) laitetaan niille osoitettuun astiaan (ei sekajätteeseen!). Jos ulkoroskikset ovat täynnä, jätetään jätesäkit kiinteistön sisätilaan ulko-oven viereen, ei ulos (linnut). Myös ulkotila siistitään (Huom. tumpit). Jos juhlatila on vuokraajan jäljiltä sotkuinen tai huonekaluja ei ole palautettu paikoilleen, veloitamme voimassaolevan hinnaston mukaisen siivoussakon.

Varausohjeet

Tarkista toivomasi ajankohta tapahtuma- ja varauskalenterista.

Ilmoita varauksesi yhteydessä otsikkotasolla tilaisuutesi luonne ja ajankohta (myös vuosiluku), tekstissä nimesi ja kattavat yhteystietosi, minkä tai mitkä tilat (Salonki, Galleria, Taivas, Ateljee) haluat varata ja millä hinnoittelulla (viikonloppu- vai tuntiperusteinen vuokraus) sekä laskutustiedot. Varausta tehdessään tilan vuokraaja hyväksyy sopimusehtoina www.tehdas108.fi -sivustolta tilojen käyttöön ja hinnoitteluun liittyvän aineiston ja ohjeistuksen.

Otamme vastaan varauksia ainoastaan sähköpostitse. Sähköpostilla tehty varaus käsitellään sitovana varauksena (sopimus), ja siihen sovelletaan seuraavia peruutusehtoja. Tilan vuokraajan on ilmoitettava mahdollisesta varauksen peruuntumisesta viimeistään 3 kk ennen tilaisuutta. Tämän jälkeen tapahtuvasta peruutuksesta tai ilmoittamatta jättämisestä veloitamme 50 % sopimuksen mukaisesta kokonaissummasta.

Otamme tällä hetkellä vastaan 2019 – 2020 varauksia. 2021 aukeaa varattavaksi 1.1.2020 alkaen.

Hinnat sisältävät ALV., jos vuokraaja on yksityishenkilö. Yrityksille / yhteisöille hintoihin lisätään ALV.

Laskutus tapahtuu tilaisuuden jälkeen.

Tuija Lindroos

Palvelukoordinaattori

Huom! Vastausviive 1-3 arkipäivää.

TILAVARAUKSET
tilavaraukset@tehdas108.fi

ASIAKASPALVELU
asiakaspalvelu@tehdas108.fi

Tarvitsetko apuja tilaisuutesi järjestämiseen?

TEHDAS 108:n inspiroiva ja yhteisöllinen tilaympäristö on vain osa Tilaelämystä. Voimme halutessasi esim. järjestellä pöydät ja tuolit puolestasi, loihtia toiveidesi mukaiset tarjoilut tai ohjelman, avustaa markkinoinnissa tai hoitaa loppusiivouksen. Pyydä tarjous!

LISÄVARUSTELUT

 

 • TEHDAS 108 -esittelykierros (n. 45 min)
 • Juhlapöytien ja tuolien paikalleenlaitto ja purku
 • Astiavuokraus (n. 50 hlölle)
 • Popcorn -kone
 • Lämpö- ja kylmävitriinit
 • Perkolaattori (40 kupin kahvinkeitin)
 • Videotykki ja valkokangas
 • Jättiscreeni

Tuija Lindroos

Palvelukoordinaattori

Huom! Vastausviive 1-3 arkipäivää.

TILAVARAUKSET
tilavaraukset@tehdas108.fi

ASIAKASPALVELU
asiakaspalvelu@tehdas108.fi

JUHLAPALVELU

 

Yritys- ja yksityistilaisuuksiin suunnitellut paketit ja lisäpalvelut:

 • catering
 • kahvilapalvelut
 • ohjelmatuotanto
 • palvelukonseptit

Jenni Lahtonen

Luova johtaja, suunnittelija, Osuuskunnan hallituksen pj

TEHDASSAAREN OSUUSKUNTA
jenni@tehdas108.fi

TUOTANTOPALVELU

 

Ulkopuolisia tapahtuma- tai muita tuotantoja sekä vierailevia näytöksiä tukevat lisäpalvelut:

 • juhlapalvelu
 • tuotantoyhteistyö
 • markkinointiyhteistyö
 • graafikon palvelut
 • tarvikkeet ja -materiaalit

Jenni Lahtonen

Luova johtaja, suunnittelija, Osuuskunnan hallituksen pj

TEHDASSAAREN OSUUSKUNTA
jenni@tehdas108.fi

GALLERIAPALVELU

 

Vierailevia näyttelyitä tukevat lisäpalvelut:

 • kuratointi
 • juhlapalvelu
 • graafikon palvelut
 • ripustustarvikkeet

Eeva Tikka

Tuotantoassistentti

TYÖHUONEVUOKRAUS

 

TEHDAS 108:ssa toteutettuja tuotantoja