Toimintamalli

Usean vuoden tuloksena kehitetty 108 -toimintamallin ydin on hyötykäyttää kulttuurillisesti merkittäviä, käytöstä poistettuja kiinteistöjä innovaatioalustana. Toiminnan lähtökohtana on kestävä kehitys, kiertotalous, aktiivinen kansalaisuus ja näiden opettaminen. 108 -toimintamalli edistää ihmiskunnan kokonaisvaltaista hyvinvointia.

108 järjestää monipuolisia kulttuuri- ja hyvinvointitapahtumia sekä harrastus- ja koulutusmahdollisuuksia. 108 tarjoaa uniikit puitteet luovalle ja osallistavalle toimintakulttuurille. 108:n toimijoita ovat Tehdassaaren Osuuskunta, Tehdassaaren Tuki ry., Nokian Näyttelijäyhdistyksen Etunäyttämö- ja Theama -teatterit, Medialaboratorio RARE sekä useat taiteilijat, käsityöläiset ja freelancerit.

108 myy palvelutuotteita kunnille, yrityksille ja yksityisille Taide & Design-, Keho & Mieli- sekä Musiikki & Ilmaisu -painotuksilla. 108 Tilaelämykset ovat vuokrattavissa mm. häihin, kokouksiin tai vieraileviin tuotantoihin. 108:ssa toimii myös kahvila, Café Saari.

108 harjoittaa itseoivallusta tukevaa yhteiskuntakasvatusta tasavertaisuuden ja positiivisen elämänasenteen kautta sekä tarjoaa nykyisen yhteiskuntakäsityksen ulkopuolella eläville yksilöille visioita, toimia ja ammattivalmiuksia.

108:n tavoitteena on tuottaa ennakkoluulottomasti positiivisia elämyksiä ja innostaa entistä laajempi joukko kulttuurin ja itsensätoteuttamisen pariin kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämiseksi. Tarjota kaikkea, mikä tekee ihmiselle hyvää sekä työkaluja, joilla laittaa hyvä kiertämään.

TEHDAS 108
– Tehdassaaren Luova Keskus

TEHDAS 108 on 1935 rakennetussa tehdasrakennuksessa toimiva yhteisö. Yhteisön  tarkoituksena on olla monipuolinen kattaus kaikkea, mikä tekee ihmiselle hyvää. Rosoinen rakennus, jota on ehostettu sekä käytännölliseksi ja toimivaksi että viihtyisäksi, antaa mahdollisuuksia mihin vain. Vain taivas olkoon rajana. Satakasi – koko kaupungin yhteinen olohuone.

 

Toimintaa, joka tekee ihmiselle hyvää

Mikä? – TEHDAS 108 on yhteisö, jossa uskotaan omiin arvoihin sekä ollaan avoimia kaikille mahdollisuuksille. Yhteisö, joka tahtoo kehittää uudenlaista luovaa ja kokonaisvaltaista hyvinvointia lisäävää toimintaa Pirkanmaalle. Yhteisö, jossa ovat mukana sulassa sovussa kulttuuri- ja hyvinvointialojen niin ammattilaiset kuin harrastajat. Jokaisella on oikeus luoda itselleen paikka, jossa tuntee itsensä tärkeäksi, ja osaksi merkityksellistä kokonaisuutta. Jokaikinen päivä.

Miten? – TEHDAS 108 on eri alojen ammattilaisten sekä harrastelijoiden yhteen tuoma toimintakonsepti, jossa toimijoilla  on ainutlaatuinen mahdollisuus kehittää sekä laajentaa tietotaitoaan kaltaistensa kanssa. Kokonaistoiminta on jaettu kuuteen osa-alueeseen: Musiikki, Taide, Ruoka, Hyvinvointi, Design ja Teatteri. TEHDAS 108 luo kokonaistoiminnallaan tekijöistään kumpuavaa, nykypäivässä vallitsevan ympäristön haasteet ja mahdollisuudet sulauttavaa toimintamallia, jossa jokainen otetaan vastaan omana itsenään mukaan toiminnan kehittämiseen. Toimintaa pyörittää Tehdassaaren Osuuskunta vapaaehtoisten, työkokeilijoiden ja opiskelijoiden voimin.

Missä? – TEHDAS 108 – Tehdassaaren Luova Keskus sijaitsee Nokian kaupungin keskusta-alueella nimensä mukaisesti saaressa. Vuonna 1935 rakennettu punatiilinen rakennus on alkujaan ollut Nokia-yhtiön konekorjaamo ja -paja, mutta on myös toiminut muun muassa kynttilä- sekä kissanhiekkatehtaana. Kiinteistöä hallinnoi Tehdassaaren Osuuskunta.

Ajankohtaista

Hei eläkeläinen, älä sie innostu!

Olen lähes 40 vuotta jatkuneen pienyrittäjäurani aikana oppinut, mitä johtajuus on, mitä on luovien ihmisten vapauttaminen luomaan sisältöjä ja merkityksiä ...
Lue lisää

Etunäyttämö esittää : Tapaus Afterdawn

Tapaus Afterdawn Näytöspäivämäärät: Ensi-ilta La 7.3.klo 17.00 LOPPUUNVARATTU! Su 8.3. klo 17.00 To 12.3. klo 18.30 Pe 13.3. klo 18.30 ...
Lue lisää

Hei eläkeläinen, älä sie innostu!

Olen lähes 40 vuotta jatkuneen pienyrittäjäurani aikana oppinut, mitä johtajuus on, mitä on luovien ihmisten vapauttaminen luomaan sisältöjä ja merkityksiä ...
Lue lisää